Het is belangrijk dat bij het maatnemen de wonden geheeld zijn en de zwelling verdwenen is. (stabiel volume) Meestal is dit het geval 12 tot 16 weken na de heelkundige ingreep. Uiteraard is overleg met de behandelende arts hierbij van groot belang.
Neen. Tijdens de nachtrust doe je je prothese niet aan. Op dit moment geef je de huid de kans om wat te herstellen. Je kan het vergelijken met je schoenen die je op het einde van de dag uitschiet om je voeten wat ademruimte te geven.
Prosilor orthopedie is gevestigd in Peer en beschikt daar over de benodigde materialen en specialistische gereedschappen. Afspraken kunnen ook plaatsvinden bij een orthopedisch bedrijf van uw keuze.
Een dagelijkse reiniging na gebruik met water en PH-neutrale zeep zijn onontbeerlijk. Spoel hierbij voldoende na met water zodat zeker alle zeepresten verdwenen zijn.
Maandelijks de prothese 25 minuten koken in niet-hard water verwijdert vet en zweetresten. Zorg ervoor dat de prothese volledig ondergedompeld is in het water en bovendien de bodem van de kookpot niet raakt (vergiet).
Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Wordt de prothese correct onderhouden? Hoe intensief wordt de prothese gebruikt en voor welke activiteiten?
De vormgeving van de prothese is zeer stabiel en ook de pasvorm zal aan zeer weinig veranderingen onderhevig zijn.
We zien wel dat na verloop van tijd de fijnste details vervagen en onder invloed van zonlicht zal ook de kleur na verloop van tijd ‘vergelen’ (rode pigmentatie verdwijnt). Met andere woorden, sommige prothesen vertonen al gebruikssporen na 1,5 jaar waarbij andere prothesen er na 3 jaar nog zeer goed uitzien.
Je kan probleemloos met je prothese gaan zwemmen of douchen indien deze middels vacuüm gefixeerd is op het restlidmaat.
Indien de prothese niet waterdicht aansluit op het restlidmaat is het afhankelijk van de anatomische fixatie of zwemmen in open water raadzaam is.
Een cosmetiek kan in sommige gevallen een prothese waterbestendig maken.
Dat kan! Prosilor orthopedie is een onafhankelijk orthopedisch bedrijf dat hiervoor samenwerkt met verschillende gekende orthopedische bedrijven in binnen- en buitenland.
Je schuift de prothese eenvoudig over de stomp al dan niet met behulp van een speciaal hiervoor vervaardigd glijmiddel. De lucht masseer je hierbij uit de prothese.
Bij het uitdoen knijp je de prothese ter hoogte van de ingang samen zodat er een luchtkanaal ontstaat wat het bevestigings-vacuüm opheft. Vervolgens trek je de prothese uit.
Belangrijk is dat je bij het aantrekken of uittrekken van de prothese nooit aan de randen van de prothese trekt, dit kan blijvende vervorming of zelfs scheuren veroorzaken.
Dit is zeer zeldzaam. Prosilor orthopedie gebruikt voor de vervaardiging van de prothesen medical grade siliconen. Allergische reacties duiden meestal op een gebrekkig onderhoud van de prothese. Het is uitermate belangrijk om de onderhouds- en hygiëne voorschriften te volgen.
Dat kan! Het is wel zeer belangrijk dat je bij het verwijderen van de nagellak, acetonvrije remover gebruikt. (aceton lost het oppervlak van de acryl nagel op)
Iedereen moet wennen aan zijn prothese. Het gewenningsproces begint reeds bij het dragen van de testprothese maar is voor iedereen verschillend. Handig is om de draagtijd langzaamaan op te voeren, eerst één uurtje dan twee, enzovoort.
Het best neemt u contact op met Prosilor orthopedie. Indien dit niet mogelijk is, is het belangrijk om verder scheuren te voorkomen. Door met een vloeiende beweging kort achter het scheurtje het scheurtje weg te knippen, voorkomt u verder scheuren.
© 2022 Prosilor GCV, All rights reserved
Webdesign door Oxolta